Съвременното развитие на хлебната, сладкарската и макаронената промишленост налага нов подход за увеличаване разнообразието от видове брашна. Модерната технология и работата на екипа ни от специалисти спомага за намирането на най- добрите решения и иновации в производството на висококачествени брашна

 

Произвеждат се:


Бяло брашно1. Бяло брашно – класическо бяло брашно, получено от смилането на мека пшеница с пепелно съдържание 0.55. Използва се за производство на всякакви хлебни изделия и има изключително значение като суровина за производство на хляб, хлебни, макаронени и сладкарски изделия, използва се широко в общественото хранене при приготвяне на супи, ястия, сосове, десерти. Бялото брашно е незаменимо за кексове и погачи, тъй като бухва добре и крайният продукт се получава много пухкав  

 


Грис и грисово брашно2. Грис и грисово брашно – от  смилане на високостъкловидна мека пшеница. Гриста бива два вида – едрозърнеста и дребнозърнеста. Дребнозърнестият грис и грисовото брашно са основна суровина за производство на тесто за макарони, кускус, спагети и други тестени изделия. Грисът се използва за приготвяне на десерти (грис халва, щрудели, пудинги), закуски, гарнитури, предястия. Тъй като е лесно смилаем от организма, грисът е подходящ за приготвяне на бебешки каши и влиза в състава на различни диети за отслабване

 

 

 

Брашно за баница3. Брашно за баница

Брашно бюрек - специални пшенични брашна, които са с богато съдържание на глутен и са подходящи за направа на тесто за баници. Дългите нишки на глутена се преплитат като мрежа в тестото и то става еластично, разтегливо и не се къса при разточване.

 


 

 

 

Брашно перла4. Брашно Перла – специално пшенично брашно с по-ниско съдържание на глутен, подходящо за производство на вафли, бисквити и други сладкарски изделия.

 

 


 

Брашно за пица5. Брашно за пица

 

 

 Пълнозърнесто брашно6. Пълнозърнесто брашно – брашно от мека пшеница, мелено на камък. При това мелене обвивката / трицата / и зародиша остават в брашното. Подходящо е за приготвяне на хляб за хора, които следят теглото си, които се опитват да поддържат здравето си в перфектно състояние. Пълнозърнестото брашно съдържа повече белтъчини, витамини и минерални съединения от бялото и се характеризира с приятен аромат..

 


 

Царевично брашно и грис7. Царевично брашно и грис – от смилане на царевица. Изключително полезни продукти,.в състава, на които влизат витамини от групата В, витамини Е, РР и провитамин А, известен още като каротин, а също така и незаменими аминокиселини - лизин и триптофан. Царевичното брашно е богато на ценна диетична целулоза и микроелементи, като желязото. Именно благодарение на високото съдържание на целулоза, това брашно извежда ефективно токсините от организма ни. То също така е изключително подходящо за деца, тъй като не предизвиква никакви алергични реакции. Царевичното брашно и царевичната грис не съдържат глутен. Идеални са за приготвяне на качамак, различни печива и бебешки каши.

  

 Всички продукти се предлагат -  насипно, в брашновози, в полипропиленови торби по 25 и 50 кг и в книжни торби по 25 кг. Всяко експедирано количество е придружено от сертификат за качество.