ПРОДУКЦИЯ

Съвременното развитие на хлебната, сладкарската и макаронената промишленост налага нов подход за увеличаване разнообразието от видове брашна. Модерната технология и работата на екипа ни от специалисти спомага за намирането на най- добрите решения и иновации в производството на висококачествени брашна.

Произвеждат се:

1. Бяло брашно

Класическо бяло брашно, получено от смилането на мека пшеница с пепелно съдържание до 0.55. Използва се за производство на всякакви хлебни изделия и има изключително значение като суровина за производство на хляб, хлебни изделия.

2. Фино сладкарско брашно „Снежанка“

Специално пшенично брашно с пепелно съдържание до 0.45. Използва се за производство на всякакви специални хлебни изделия, сладкарски изделия, торти, вафли, бисквити.

3. Брашно за баница „Софийски бюрек“

Специално пшенично брашно с богато съдържание на глутен, подходящо за направа на баници. Дългите нишки на глутена се преплитат като мрежа в тестото и то става еластично, разтегливо и не се къса при разточване.

4. Брашно екстра „Закуска“

Пшенично брашно с повишени качествени показатели, подходящо за производство на традиционни закуски – милинки, кифли, мекици, козунаци, кроасани.

5. Бяло брашно по утвърден стандарт България

Бяло брашно, получено при смилането на пшеница с високи хлебопекарни качества. Използва се за изработка на тестени продукти по установени стандарт.

6. Пълнозърнесто брашно

Брашно от мека пшеница, мелено на камък. При това мелене трицата и зародиша остават в брашното и то е по – богато на белтъчини, витамини и минерални съединения в сравнение с бялото брашно. Изключително здравословно и с приятен аромат. Подходящо е за приготвяне на хляб за хора, които следят теглото си, които се опитват да поддържат здравето си в перфектно състояние.

7. Грисово брашно

От смилане на високостъкловидна  пшеница. Гриста бива два вида – едрозърнеста и дребнозърнеста. Дребнозърнестият грис и грисовото брашно са основна суровина за производство на тесто за макарони, кускус, спагети и други тестени изделия.

8. Трици

Вторичен продукт от смилането на пшеницата. Обикновено се използва за храна на домашни животни и влизат в състава на фуражите за животни. Истински извор на полезни вещества и витамини.

9. Допълващи фуражи

Храна за домашни животни – пилета, кокошки, агнета, телета. В състава на допълващите фуражи участват суровини като: трици, царевица, кюспе, соев шрот и не се прибавят примекси.

Всички продукти се предлагат – насипно, в брашновози, в полипропиленови торби по 25 и 50 кг и в книжни торби по 25 кг, както и пакети по 5кг и 1 кг Всяко експедирано количество е придружено от сертификат за качество.